Тотнъм – Аякс Прогноза 30.04.2019

Аякс гостува на Тотнъм в първи полуфинал на Шампионската Лига и ще се опита да продължи бляскавото си представяне в Европа.

Аякс играят първи полуфинал в Шампионската Лига от 1996-97, когато загубиха от Ювентус. Дотук холандците победиха футболни колоси като Байерн Мюнхен, Реал Мадрид и Ювентус, и мястото им на този етап от надпреварата е съвсем заслужено. Аякс играе красив и нападателен футбол и стана първият отбор в този турнир, който в два кръга изоставаше след първият мач, но въпреки това продължи напред. Аякс се представя превъзходно и в родното първенство, където води и се бори за титлата с ПСВ Айндховен. Аяксите са отбелязали зашеметяващите 111 гола в Ередивизи, а и 19 от 10 мача в Шампионската Лига.

Тотнъм в събота загубиха за пръв път на новия си стадион от Уест Хям с 0:1 и сега ще се опитат да се реваншират на всички фенове и ръководство с победа над Аякс. Но изглежда, че няма да им е лесно, като вземем предвид формата им от последните няколко мача – „Шпорите“ загубиха 3 от последните си 4 мача от всички турнири, а единствената им победа в тази серия дойде срещу Брайтън.

Тотнъм има доста проблеми с липсващи важни футболисти – Хари Кейн продължава да е извън игра, а играещият много добре напоследък кореец Хеунг-Мин Сон ще пропусне мача, заради вълт картон , който получи в мача с Манчестър Сити. Серж Орие също няма да играе, както и Хари Уинкс.

За Аякс единственият, който няма да играе – поради контузия – е Карел Айтинг. Холандците получиха и седмица почивка от родното първенство, за да могат да се подготвят за този мач.

Прогнозата не е лесна, когато става въпрос за мач на такъв етап от Лигата. Но както вече казахме, нападението на Аякс е много резултатно, а и Тотнъм също умее да отбелязва. Нашата прогноза За Тотнъм – Аякс е над 2.5 гола.

[ratings]