Тотнъм – Брайтън Прогноза 23.04.2019

Тотнъм посреща заплашения от изпадане Брайтън в опит да затвърди мястото си в челната четворка в английската Премиер Лига.

Изминалата седмица беше много емоционална за всички привърженици на Тотнъм – отборът успя да се класира за полуфинал на Шампионската Лига, където ще срещне Аякс, но и претърпя загуба от Манчестър Сити в родното първенство. Вероятно сега всички ще очакват удобен мач срещу Брайтън, който несъмнено отстъпва по всички показатели и моментна форма.

Брайтън са в серия от 6 мача без победа, като поне успяха да запишат равенство с Улвърхямтън в последния кръг. Статистиката за Брайтън съвсем не е розова и тяхното 17-то място в класирането явно не е случайно – не са имали победа в 27 от последните им 30 мача в Премиерната Лига. Тотнъм е спечелил 5 от последните си 6 домакинства в лигата, както и 5-те от последните 6 срещи с Тотнъм във всички първенства.

В нападение Тотнъм няма да може да разчита на контузения Хари Кейн. Контузени са още „шпорите“ Серж Орие и Хари Уинкс. Под съмнение е участието на Сисоко, Ламела и на вратаря Юго Лорис. За Брайтън е контузен Дейви Прьопер, под съмнение е Бруно, а наказан е Антони Нокер.

Би било изненада, ако Тотнъм не е успее да победи в тази среща. Нашата прогноза за Тотнъм – Брайтън е победа за домакините с поне 2 безответни гола.

[ratings]